Nyheter varje vecka Fraktfritt från 699 kr Alltid prisvärt

Gardiner


Sortering:
Artiklar per sida:
563 artiklar
-15%
KAMPANJ
Jane Gardin 2-Pack
-15%
KAMPANJ
Jane Gardin 2-Pack
-15%
KAMPANJ
Diana Gardin 1-Pack
-15%
KAMPANJ
Diana Gardin 2-Pack
-15%
KAMPANJ
Diana Gardin 2-Pack
-15%
KAMPANJ
Diana Gardin 2-Pack
-15%
KAMPANJ
Diana Gardin 1-Pack
-15%
KAMPANJ
Diana Gardin 1-Pack
-15%
KAMPANJ
Randy Gardin 2-Pack
-15%
KAMPANJ
Ana Gardin 2-Pack
-15%
KAMPANJ
Julie Gardinkappa I Linne
-15%
KAMPANJ
Julie Linnegardin 2-Pack
-15%
KAMPANJ
Julie Gardinkappa I Linne
-15%
KAMPANJ
Sten Gardin 1-Pack Extra Bred
-15%
KAMPANJ
Sten Gardin 2-Pack
Svanefors 1 695 kr
1 995 kr
-15%
KAMPANJ
Sten Gardin 2-Pack
Svanefors 1 695 kr
1 995 kr
-20%
KAMPANJ
Sam Öljettlängder 2-Pack
-20%
KAMPANJ
Sam Öljettlängder 2-Pack
-20%
KAMPANJ
Penny Öljettlängder 2-Pack
-20%
KAMPANJ
Penny Öljettkappa
-20%
KAMPANJ
Penny Öljettlängder 2-Pack
-50%
KAMPANJ
Liv Blackout Gardiner 2-Pack
-50%
KAMPANJ
Liv Blackout Gardiner 2-Pack
-20%
KAMPANJ
Malin Gardiner 2-Pack
-20%
KAMPANJ
Malin Gardiner 2-Pack
563 artiklar

Gardiner för alla rum

Ditt hem är din borg och du ska känna hur ombonat hemmet är. Gardiner kan vara lösningen i flera rum. Nolhaga Hem har ett stort sortiment av gardiner online i alla modeller, material, färger, enfärgade och mönstrade gardiner. Du hittar hos oss gardiner för vardagsrum, kök och sovrum. Här finns multibandslängder, öljettlängder, knytbandslängder, mörkläggningsgardiner, hanklängder, gardinkappor och hissgardiner i bomull, polyester, linne, sammet – både bomullssammet och polyestersammet. Våra gardiner kommer från etablerade leverantörer, bland annat med varumärken som till exempel Svanefors, Boel & Jan, Fondaco och Nina Royal.

Vi har gardiner, längder och kappor, för alla stilar och smaker, i alla färger, för alla rum och alla fönster. Skira gardiner som släpper in mycket ljus eller kraftiga gardiner som stänger ute ljuset. Vi har nya gardiner i trendiga färger och mönstrade gardiner eller klassiska gardiner i neutrala färger, enfärgat eller diskret mönstrat. Kolla gärna in vårt utbud inom till exempel eleganta grå gardiner, fräscha vita gardiner, härligt gröna gardiner eller romantiskt rosa gardiner.

Hos Nolhaga Hem hittar du klassiska gardiner i både färger och mönster men också mer trendiga gardiner i alla prisklasser, både kvalitetsgardiner i högre prisklasser och billiga gardiner för dig som kanske vill byta lite oftare.

Olika mönster och stilar på gardiner

Ett par gardiner kan göra all skillnad för hur ett rum upplevs och hur fönstret blir en del av inredningen. Vi har gardiner, både längder och kappor, för alla typer av inredningsstilar. Tidlös, lyxig och elegant sammetsgardin, elegant, lätt och modern hotellgardin från golv till tak, skir och naturlig linnegardin eller elegant vävd linnegardin med fantastiskt tungt fall. Det är bara att fundera över vilken stil du är ute efter.

Det finns en mängd olika mönster och stilar att välja mellan när det kommer till gardiner, och valet beror på vilken inredningsstil man har och vilken känsla man vill skapa i rummet.

En klassisk stil kan kombineras med neutrala färger och diskret mönstrade gardiner. Till exempel kan en romantisk inredning få en extra touch av elegans med gardiner i rosa nyanser eller mönstrade gardiner med blommor eller blad.

För den som vill ha en mer modern stil kan enfärgade gardiner i trendiga färger vara ett bra val. Grå gardiner kan ge en snygg kontrast till vita väggar, medan gröna gardiner kan ge en fräsch känsla till rummet. Mönstrade gardiner med geometriska former kan också passa bra till en modern inredning.

För den som vill ha en mer bohemisk stil kan gardiner med mönster och färger i olika toner passa bra. En kombination av olika mönster och färger ger en lekfull och avslappnad känsla.

Att välja rätt mönster och stil på gardinerna kan göra en stor skillnad i hur rummet upplevs. Det är därför viktigt att tänka igenom vilken känsla man vill skapa i rummet och välja gardiner som passar till den inredningsstilen.

Du väljer kanske en typ av gardin till ditt vardagsrum och något helt annat till sovrummet. Köksgardiner är en tredje stil avseende materialval även om din färgskala i hemmet hänger ihop.

Olika gardinupphängningar

Våra gardiner har olika typer av upphängning för olika behov. Öljettgardiner är enkla att hänga upp och ger vackra mjuka väck. Multibandsgardin ger många upphängningsmöjligheter. Du kan hänga dessa i en takskena eller med fingerkrok i ringar på stång.

Med multiband kan man hänga upp gardiner på följande olika sätt; som kanallängd, veckbandslängd, med fingerkrokar som waveupphängning eller med nålkrok eller rynkbandskrok

Våra gardiner är färdigsydda så det är bara att fålla och hänga upp. Vill Du inte sy kan Du köpa Nolhaga Hems fållband för enkel uppläggning av dina gardiner. Bara att stryka på så klistrar sig fållen på plats.

Hur hänger man upp gardiner på skena?

Det finns två typer av krokar som fungerar till hotellskenan och u-skenan. Antingen fingerkrok med hög fattning (en, två eller fyra fingrar) som ger dig vackra veck, eller rynkbandskroken som ger dig trendiga hotellvågor.

En fingerkrok med låg fattning gör att gardinen kommer högre upp och döljer mer av gardinstången/gardinskenan, medan en fingerkrok med hög fattning visar mer av gardinstången/gardinskenan.

  • 1-fingerkrok - Trä fingerkroken, nerifrån och upp. Fördela krokarna jämnt över gardinens bredd; lagom är var tredje ficka. Vill du ha större vågor väljer du längre avstånd mellan dina krokar.
  • 2-fingerkrok användas för att skapa mindre enklare veck. Trä första fingret på kroken i första fickan på veckbandet, med kroken mot dig. Andra fingret trär du i nästa ficka på veckband. För täta veck trär du fingerkrok nummer två direkt i nästkommande ficka, och vill du ha lite glesare mellan vecken så hoppar du över en ficka. Fördela fingerkrokarna jämnt över gardinens bredd.
  • 4 fingerkrok används för att skapa bland annat pennveck, franska veck eller motveck. Trä första fingret på kroken i första fickan på veckbandet, med kroken mot dig. Andra, tredje och fjärde fingret trär du i nästkommande tre fickor på veckbandet. För täta veck trär du fingerkrok nummer två direkt i nästkommande ficka, och vill du ha lite glesare mellan vecken så hoppar du över en ficka. Fördela fingerkrokarna jämnt över gardinens bredd.

Hur långa och breda ska gardiner vara?

De vanligaste gardinlängderna är 250 cm, 280 cm och 300 cm.

Du kan välja att låta gardinerna vara korta och sluta ovanför förnsterbrädan eller ha långa gardiner. Här har du 2 val, antingen sätter du en gardinstång ovanför fönstret eller så använder du takskenor och får gardiner från golv till tak.

Korta gardinlängder bör sluta 2 cm under fönsterkarmen. Långa gardinlängder bör sluta 3 cm över golvet, alternativt flöda ut på golvet, men det blir lite jobbigare att städa.

För att inte förminska fönstret och ljusinsläppet bör gardinstången eller gardinskenan sättas en bit ovanför, och en bit utanför fönstret. Tänk på att långa gardiner påverkar storleken på fönstret.

Du kan alltid enkelt stryka upp gardinen till önskad längd med Nolhaga Hems lättanvända fållband.

Hotellkänsla med ljuddämpande gardiner

Du kan välja olika gardinuppsättningar. Vill Du skapa en härlig hotellkänsla med dubbla gardiner från golv till tak väljer du att sätta dubbla takskenor. Du kan också skarva ihop skenorna till längre och använda en retur- eller vinkelböj för att låta gardinen följa med runt ett hörn.

Välj gärna en mörkläggningsgardin, som också är ljuddämpande gardiner, som den ena gardinen och en tunnare variant innanför i sovrummet. Välj en gardin för total mörkläggning för bästa möjliga sömnen och slippa undan både sol, gatubelysning och strålkastarljus.

Ta hand om dina gardiner på rätt sätt

Att vårda sina gardiner på rätt sätt är avgörande för att de ska hålla sig fina och fräscha under en längre tid. Här är några råd och tips på hur du kan ta hand om dina gardiner på bästa möjliga sätt.

Först och främst är det viktigt att läsa på skötselråden som följer med gardinerna. Där kan du hitta viktig information om vilka tvättinstruktioner som gäller och hur gardinerna ska torkas och strykas. Det är också viktigt att följa instruktionerna noga för att gardinerna inte ska skadas.

En bra början är att dammsuga eller borsta av gardinerna regelbundet. Detta är en enkel åtgärd som kan hjälpa till att hålla gardinerna rena och fräscha. Använd en mjuk borste eller ett förlängningsrör på dammsugaren för att komma åt överallt.

När det är dags att tvätta gardinerna är det viktigt att följa tvättinstruktionerna som anges på etiketten. För att undvika att gardinerna krymper eller tappar formen kan det vara bra att tvätta dem på låga temperaturer och undvika att centrifugera dem för mycket. Använd också ett skonsamt tvättmedel som är lämpligt för det material som gardinerna är gjorda av.

Efter tvätt är det viktigt att hänga upp gardinerna på rätt sätt för att undvika skrynklingar. Häng upp dem direkt efter tvätt och räta ut vecken med handen. Om gardinerna fortfarande är skrynkliga kan du använda en strykjärn på låg värme och stryka försiktigt på baksidan av gardinerna. Har du en steamer är det lätt att ånga gardinerna fina.

Vanliga frågor om gardiner

  • Hur breda gardiner ska man ha?   Det är fönstret du ska ta hänsyn till. Ett bra tips är att välja dubbelt så breda gardiner som fönstret. Då kan du dra för gardinerna helt och behålla det fina intrycket. Har du en riktigt bred vägg och brett fönster kan du hänga upp två gardiner bredvid varandra, kanske till och med i olika nyanser eller mönster.
  • Vad ska man ha för färg på gardiner?   Oavsett vilken färg du väljer är det snyggt om samma nyans går igen i olika detaljer i rummet och gärna i textilier som kuddfodral, filtar och lampskärmar. Tänk också kontraster. För att underlätta sökandet har vi sorterat gardinerna efter färger som syns överst i varugruppen. Där finns basfärger och alla varianter av till exempel grönt hittar du när du öppnar de gröna gardinerna.
  • Måste gardinerna gå ner till golvet?   För korta eller för långa gardiner kan förstöra helhetsintrycket och stilen. Beroende på hur långt och brett fönstret är och beroende på hur högt i tak det är, ska gardinerna ha en viss längd och bredd. En klassisk upphängning innebär att gardinen slutar 1,5 cm från golvet, men ibland kan det faktiskt vara snyggt om du låter gardinen röra vid golvet eller till och med flyta ut lite. Det kan till exempel vara extra fint om du har en väldigt tunn och skir gardin.
  • Vilket tyg till gardiner ska man välja?  Det beror helt på i vilket rum gardinerna ska sättas upp. Är det i ett barnrum, i ett vardagsrum eller i ett kök? Om det gäller gardiner i ett sovrum kanske du ska välja ett tjockare material som även är ljuddämpande och stänger ute ljus.
  • Vad ska man tänka på när man köper gardiner?  Användningsområde, tycke och smak kan sammanfatta svaret på den frågan. Önskar du en tidlös elegant gardin kan du titta på våra linnegardiner. I köket kanske en fin gardinkappa passar bäst. I vardagsrummet söker du anske en mönstrad gardin eller sammetsgardiner. I sovrummet kanske du väljer en tunn gardin tillsammans med mörkläggningsgardiner.

Så välkommen att kolla igenom Nolhaga Hems stora utbud av gardiner online.


Din varukorg(0 artiklar)

Varukorgen är tom
Totalt: 0 kr
Till kassan
699 kr kvar till fri frakt